Basilikumfylt skreifilet

Ingredienser

  • 800 g skrei uten skinn
  • 300 g svarte oliven steinfrie
  • 2 ts kapers med litt lake
  • 1 stk knust hvitløksfedd
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • pepper sort, nykvernet
  • 2 pk cherrytomater
  • 2 potter basilikum

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Mos alle ingrediensene til tapenaden og romtemperer i én time slik at smaken får tid til å utvikle seg. Smak til med salt og pepper.
  3. Del fisken i 4 stykker og skjær en lomme midt i fisken slik at du kan legge inn 4-5 basilikumblader. Legg så fisken over på en smurt stekeplate og smør tapenade på toppen av fisken der skinnet har vært.
  4. Bak fisk og tomater i ovnen i ca. 10 min. til fisken er gjennomstekt. Server med grovt brød.