Carbonara med torsk og bacon

Du øker lett antall fiskemiddager med å tilsette fisk i retter der den vanligvis ikke hører hjemme. Overraskende godt!

Ingredienser

  • 4 porsjoner fullkornsspagetti
  • 1 pakke bacon
  • 400 g torsk
  • 3 stk eggeplommer
  • 100 g revet Grana padano
  • 0,3 ss dijonsennep
  • 2 ss lett matfløte
  • salt etter smak og rikelig med grovkvernet pepper
  • frisk persille til servering

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning pa° pakken.
  2. Finhakk bacon og stek det i panne på høy varme. Når det er sprøtt tar du det ut av pannen. La baconfettet være i. Det skal du steke fisken i. Hold baconet varmt.
  3. Del torsken i 4 biter hvis det er en hel filet. Stek fisken i baconfettet i cirka 5 min på hver side. Den skal flake seg når den er ferdig.
  4. Bland eggeplommer, revet ost, sennep og matfløte i en stor bolle. Når pastaen er ferdig, siler du fra vannet og har pastaen i bollen. Ha gjerne med litt kokevann. Stivelsen i vannet gjør retten mer kremete. Bland pastaen og eggeblandingen raskt sammen. Ha i bacon og sort pepper. Bland godt. Smak til med salt.