-
Varm stekeovnen til 200 ̊C. Legg lutefiskskivene med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss med salt, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge med saltet i 30-40 minutter før langpannen dekkes med aluminiumsfolie og settes i stekeovnen. Saltet skal ikke skylles av.
-
Bak/stek fisken på nederste rille i 30-40 min. Lutefisken avgir så mye væske under stekingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
-
Del epler i terninger og stek dem lett gylne i stekepanne med smør og hakket hvitløk.
-
Forvell rosenkål i kokende vann og ha oppi sammen med eplebitene. Hakk og rist mandlene i tørr panne på høy varme, og strø dem over eple- og rosenkålsalaten.
-
Stek chorizoen, i skiver eller terninger, i noen minutter.
-
Smelt smøret og la det brunes litt. Ha i finhakkede hasselnøtter og bland godt.
-
Server lutefisken på varme tallerkener med eple- og rosenkålsalat, og topp med chorizo og
hasselnøttsmør.