Lutefisk med chorizo og nøtter

Gjør en vri på den tradisjonelle lutefisken.

Over 60 min
Middels
Lutefisk med chorizo og nøtter

Slik gjør du

  1. Lutefisk

    1. 1
      Varm stekeovnen til 200 ̊C. Legg lutefiskskivene med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss med salt, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge med saltet i 30-40 minutter før langpannen dekkes med aluminiumsfolie og settes i stekeovnen. Saltet skal ikke skylles av.
    2. 2
      Bak/stek fisken på nederste rille i 30-40 min. Lutefisken avgir så mye væske under stekingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
  2. Eple- og rosenkålsalat

    1. 1
      Del epler i terninger og stek dem lett gylne i stekepanne med smør og hakket hvitløk.
    2. 2
      Forvell rosenkål i kokende vann og ha oppi sammen med eplebitene. Hakk og rist mandlene i tørr panne på høy varme, og strø dem over eple- og rosenkålsalaten.
  3. Stekt chorizo

    1. 1
      Stek chorizoen, i skiver eller terninger, i noen minutter.
  4. Hasselnøttsmør

    1. 1
      Smelt smøret og la det brunes litt. Ha i finhakkede hasselnøtter og bland godt.
    2. 2
      Server lutefisken på varme tallerkener med eple- og rosenkålsalat, og topp med chorizo og
      hasselnøttsmør.