Ingredienser
Dette trenger du
-
400
g
lettsaltet torsk
-
20
g
smør
til steking
-
1
stk
blomkål
-
300
g
poteter
-
1
stk
gul løk
-
2
fedd
hvitløk
-
2
ss
rapsolje
-
5
dl
vann
-
7
dl
lettmelk
-
2
stk
terninger hønsebuljong
-
1
stk
sitron
-
2
ss
sennep
-
1
pk
grønnkål
-
pepper
etter smak
-
1
neve
frisk timian
Slik gjør du
-
Vask blomkål og skrell poteter. Del potetene i mindre biter og blomkålen i små buketter. Skrell løk og del den i båter. Grovhakk hvitløk. Varm opp olje i en stor gryte og ha i grønnsaker. La grønnsakene surre i oljen til løken blir myk.
-
Ha i vann og melk. Smuldre i buljong og la alt koke opp. Når potetene er myke trekker du
gryten til siden og kjører suppen glatt med stavmikser. Press i saften fra én sitron og tilsett sennep. Rør godt sammen.
-
Varm en stekepanne med smør til fisken. Del den opp i mindre biter eller stek den hel på høy temperatur, ca. 3 min på hver side. Ta fisken ut av pannen, og fres opp grønnkål til den blir litt sprø.
-
Øs suppe over i dype tallerkener og anrett fisk med grønnkål på toppen. Avslutt med nykvernet sort pepper og frisk timian.