Lettsaltet torsk i blomkål og potetsuppe

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g lettsaltet torsk
  • 20 g smør til steking
  • 1 stk blomkål
  • 300 g poteter
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 5 dl vann
  • 7 dl lettmelk
  • 2 stk terninger hønsebuljong
  • 1 stk sitron
  • 2 ss sennep
  • 1 pk grønnkål
  • pepper etter smak
  • 1 neve frisk timian

Slik gjør du

  1. Vask blomkål og skrell poteter. Del potetene i mindre biter og blomkålen i små buketter. Skrell løk og del den i båter. Grovhakk hvitløk. Varm opp olje i en stor gryte og ha i grønnsaker. La grønnsakene surre i oljen til løken blir myk.
  2. Ha i vann og melk. Smuldre i buljong og la alt koke opp. Når potetene er myke trekker du gryten til siden og kjører suppen glatt med stavmikser. Press i saften fra én sitron og tilsett sennep. Rør godt sammen.
  3. Varm en stekepanne med smør til fisken. Del den opp i mindre biter eller stek den hel på høy temperatur, ca. 3 min på hver side. Ta fisken ut av pannen, og fres opp grønnkål til den blir litt sprø.
  4. Øs suppe over i dype tallerkener og anrett fisk med grønnkål på toppen. Avslutt med nykvernet sort pepper og frisk timian.