Lettsaltet torsk i blomkål- og potetsuppe

Dette er en fyldig suppe med fisk. God og mettende middagsmat, med andre ord.

20-40 min
Middels
Lettsaltet torsk i blomkål- og potetsuppe

Slik gjør du

    1. 1
      Vask blomkål og skrell poteter. Del potetene i mindre biter og blomkålen i små buketter. Skrell løk og del den i båter. Grovhakk hvitløk. Varm opp olje i en stor gryte og ha i grønnsaker. La grønnsakene surre i oljen til løken blir myk.
    2. 2
      Ha i vann og melk. Smuldre i buljong og la alt koke opp. Når potetene er myke trekker du
      gryten til siden og kjører suppen glatt med stavmikser. Press i saften fra én sitron og tilsett sennep. Rør godt sammen.
    3. 3
      Varm en stekepanne med smør til fisken. Del den opp i mindre biter eller stek den hel på høy temperatur, ca. 3 min på hver side. Ta fisken ut av pannen, og fres opp grønnkål til den blir litt sprø.
    4. 4
      Øs suppe over i dype tallerkener og anrett fisk med grønnkål på toppen. Avslutt med nykvernet sort pepper og frisk timian.