Ovnsbakt skrei med urter og middelhavssalat

Denne retten kombinerer delikat ovnsbakt skrei med en frisk salat og smakfulle middelhavsingredienser.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 800 g skrei / torskefilet
  • 4 håndfuller salat
  • 20 stk soltørkede tomater
  • 20 stk sort oliven uten stein
  • 2 stk rødløk
  • 20 stk cherrytomater
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 ss olivenolje
  • rosmarin
  • basilikum
  • timian
  • pepper
  • salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 grader. Legg skreifileten i en ildfast form og krydre med friske urter, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 10-12 minutter, til fisken flaker seg fint.
  2. Skyll og kutt grønnsakene i passende biter. Bland salat, grønnsaker, oliven, olivenolje og sitronsaft i en stor bolle.
  3. Anrett skreien på en tallerken og server den med den friske salaten. Ønsker du en mer mettende rett, tilsett gjerne din favorittpasta som tilbehør.