Pannestekt skrei med ertepesto og tagliatelle

En italiensk vri av den helnorske skreien.

Ingredienser

  • 800 g skreifilet
  • salt og pepper
  • smør til steking
  • 1 pose frosne erter
  • 0,5 dl kesam
  • 1 stk limebåt
  • 1 pose sukkererter
  • 1 dl ristede hasselnøtter
  • 0,5 dl dill
  • 400 g tagliatelle
  • 0,5 kopp basilikum

Slik gjør du

  1. Salte og pepre fisken. Stek den på middels varme i litt smør til fisken flaker seg.
  2. Tin ertene og mos dem sammen med kesam og saften fra en limebåt. Skjær sukkerertene på langs. Bland sammen erterøren, nøtter og dill.
  3. Kok pasta etter pakkeanvisningen. Bland den ferdigkokte pastaen med den varme ertepestoen og fordel i fire dype boller. Legg på skrei og strø over hasselnøtter og noen friske basilikumblader.