Pannestekt skreifilet servert med eplepuré

Denne retten kombinerer skreifilet med en myk og balansert eplepuré – perfekt for en smakfull middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 600 g skreifilet
  • 2 dl vann
  • 1 dl fiskebuljong
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 stk skrelte epler
  • 1 pose spinat
  • 1 stk eple
  • salt
  • pepper
  • solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og ha i buljongterningen. Tilsett sukker og eddik. Ha i eplebiter og la alt småkoke i ca. 10 min. Kjør til en pure med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  2. Skrubb skinnet fri for skjell og skjær skreien i passe porsjonsstykker. Ha litt salt og pepper på skreistykkene. Stek dem i solsikkeolje med skinnsiden ned på ganske sterk varme til de er nesten gjennomstekt.
  3. Legg den varme eplepureen på tallerkenen og anrett fiskestykkene oppå, med skinnsiden opp. Varmen fra eplepureen sørger for at fisken blir perfekt ferdigstekt.
  4. Serveres med spinat og noen eplebåter. Som et alternativ til spinat kan frisk salat brukes.