Ingredienser
Dette trenger du
-
600
g
skreifilet
-
2
dl
vann
-
1
dl
fiskebuljong
-
1
ss
sukker
-
2
ss
hvitvinseddik
-
4
stk
skrelte epler
-
1
pose
spinat
-
1
stk
eple
-
salt
-
pepper
-
solsikkeolje
Slik gjør du
-
Kok opp vann og ha i buljongterningen. Tilsett sukker og eddik. Ha i eplebiter og la alt småkoke i ca. 10 min. Kjør til en pure med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
-
Skrubb skinnet fri for skjell og skjær skreien i passe porsjonsstykker. Ha litt salt og pepper på skreistykkene. Stek dem i solsikkeolje med skinnsiden ned på ganske sterk varme til de er nesten gjennomstekt.
-
Legg den varme eplepureen på tallerkenen og anrett fiskestykkene oppå, med skinnsiden opp. Varmen fra eplepureen sørger for at fisken blir perfekt ferdigstekt.
-
Serveres med spinat og noen eplebåter. Som et alternativ til spinat kan frisk salat brukes.