Risotto med skrei og sjampinjong

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g skreifilet
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 ss olivenolje
  • 4 dl risottoris
  • 3 dl hvitvin
  • 300 g sjampinjong
  • 8 dl vann
  • 2 dl hønsebuljong
  • 10 g parmesan
  • 2 never persille
  • 20 g smør

Slik gjør du

  1. Del fisken i skiver.
  2. Fres sjalottløk i olivenolje til den er myk, tilsett ris og stek den litt til kornene blir gjennomsiktige. Hell over vin og la det koke inn.
  3. Tilsett sjampinjong i mindre biter. Fyll på med varmt vann tilsatt hønsebuljong etter hvert som det koker inn slik at risen absorberer væsken. La det småkoke i 15 minutter.
  4. Varm en stekepanne til fisken. Smelt smøret og stek fisken på middels varme, ca. 4-5 min på hver side. Fjern skinnet før servering.