Stekt skrei med mynte-ertepuré og krydret chorizo

Portugisisk inspirert skrei servert med chorizo, mynte og en fløyelsmyk ertepuré.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 800 g skrei- eller torskefilet
  • 2 dl kremfløte
  • 500 g grønne fryste erter
  • 10 blader frisk mynte
  • 0,5 stk lime (saft av)
  • 4 ss chorizo
  • 0,3 stk chili
  • 6 ss smør
  • 1 ss solsikkeolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Kok erter, mynte og fløte i en kjele til ertene er møre. Rør jevnlig slik at ertene går i oppløsning, eller bruk en stavmikser til å lage en glatt puré. Smak til med salt, pepper og limejuice.
  2. Skjær chorizo i små biter og finhakk chili. Stek dem på lav varme i en stekepanne med smør i ca. 5 minutter, til chorizoen slipper smakene sine i smøret.
  3. Skjær skreien i porsjonsbiter og varm opp en panne med solsikkeolje. Stek fisken i ca. 4 minutter på hver side, til den flaker seg og får en gyllen stekeskorpe.
  4. Fordel ertepuréen på tallerkener. Legg den stekte skreien oppå puréen. Hell chorizosmøret over fisken rett før servering.