Ingredienser
Skrei Lisboa
-
800
g
Skrei- eller torskefilet
-
2
dl
Kremfløte
-
500
g
Grønne fryste erter
-
10
blader
Frisk mynte
-
0,5
stk
Lime (saft av)
-
4
ss
Chorizo
-
0,3
stk
Chili
-
6
ss
Smør
-
Salt
-
Pepper
-
1
ss
Solsikkeolje
Slik gjør du
-
Kok erter, mynte og fløte til en jevn og fin puré. Rør underveis slik at ertene går i oppløsning, eller bruk en stavmikser. Smak til med salt, pepper og lime.
-
Stek choritzo og chili i smør på lav varme i ca. 5 min. Skjær skreien i porsjonsbiter og stek i solsikkeolje ca. 4 min på hver side til den flaker seg og får en gyllen farge. Server fisken oppå ertepuréen og ha chorizosmøret over tilslutt.