Skrei / torsk i sterk tomatsaus

Skrei og torsk kan kombineres med mange typer tilbehør. Her er en tomatbasert variant.

Ingredienser

  • 600 g skrei- eller torskefilet
  • 8 st amadinepoteter
  • 1 eske cherrytomater
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 st hvitløksfedd
  • 200 g soltørkede tomaterer
  • 1 stk hakket rød chili
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts havsalt

Slik gjør du

  1. Del skreifileten i store biter. Skjær potetene i tynne skiver, og legg disse i bunnen av en ildfast form. Legg over torsken og deretter de hele tomatene. Skjær sjalottløk i skiver, finhakk hvitløk, soltørket tomat og chili, og fres det i olivenolje i en kjele i noen minutter. Tilsett så de hakkede tomatene og kok opp. Fordel blandingen godt over i den ildfaste formen. Stekes i ovn på 180 grader i ca. 20 minutter.