Ingredienser
-
800
g
Loins av hvit fisk, som torsk, skrei eller breiflabb
-
0,5
stk
Sjalottløk
-
2
dl
Hvitvin
-
3
dl
fløte
-
4
stk
store persillerøtter eller pastinakker
-
1
dl
fløte
-
2
ss
usaltet smør
-
1
kopp
hakket kruspersille
-
1
stk
Brokkoli
-
1
stk
Squash
Slik gjør du
-
Del fisken i fire stykker. Pannestek fisken først på sterk varme i ca. 2 minutter deretter på middels varme til den begynner å bli mer gjennomhvit enn blank. Snu fisken og stek den videre til den flaker seg, litt avhengig av størrelsen rundt 8 minutter.
-
Ha finhakket sjalottløk i en varm panne. Når den begynner å frese har du i hvitvin og koker den helt inn. Ha deretter i kremfløte og kok dette til sausen henger på skjeen (ca. 8 min).
-
Kok pastinakk og persillerøtter i vann til de blir møre, ca. 15 minutter. Ha i kremfløte og smør og kjør til en fin puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket persille.
-
Anrett puréen i bunnen av tallerken og legg på fisken. Ha persille i sausen og hell sausen over fisken. Serveres med lett dampet brokkoli og squash.