Hvit fisk med persillerotpuré og hvitvinssaus

Hvit fisk er enkel å kombinere med andre ingredienser, her kan du bruke det du har eller det du vil.

Ingredienser

  • 800 g Loins av hvit fisk, som torsk, skrei eller breiflabb
  • 0,5 stk Sjalottløk
  • 2 dl Hvitvin
  • 3 dl fløte
  • 4 stk store persillerøtter eller pastinakker
  • 1 dl fløte
  • 2 ss usaltet smør
  • 1 kopp hakket kruspersille
  • 1 stk Brokkoli
  • 1 stk Squash

Slik gjør du

  1. Del fisken i fire stykker. Pannestek fisken først på sterk varme i ca. 2 minutter deretter på middels varme til den begynner å bli mer gjennomhvit enn blank. Snu fisken og stek den videre til den flaker seg, litt avhengig av størrelsen rundt 8 minutter.
  2. Ha finhakket sjalottløk i en varm panne. Når den begynner å frese har du i hvitvin og koker den helt inn. Ha deretter i kremfløte og kok dette til sausen henger på skjeen (ca. 8 min).
  3. Kok pastinakk og persillerøtter i vann til de blir møre, ca. 15 minutter. Ha i kremfløte og smør og kjør til en fin puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket persille.
  4. Anrett puréen i bunnen av tallerken og legg på fisken. Ha persille i sausen og hell sausen over fisken. Serveres med lett dampet brokkoli og squash.