Stekte torsk- og rekepanetter med krydret nudelsalat

Sunt og godt!

Ingredienser

Torsk

  • 400 g torskefilet
  • 375 g reker
  • 2 stk eggehviter
  • 1 stk sitron revet skall
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl kokosmasse
  • 4 dl hvitt brød revet
  • hvetemel til panering
  • 2 stk egg til panering
  • sort pepper
  • smør til steking
  • solsikkeolje til steking

Nudelsalat

  • 250 g nudler
  • 1 stk squash
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rødløk
  • 3 ss østerssaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 potte koriander
  • smør
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Legg fisk, reker, eggehvite og en ½ ts salt i en kjøkkenmaskin.
Bland sammen til en grov farse. Tilsett revet sitronskall
og sort pepper. Form farsen til avlange, tykke stenger. Paner stengene
to ganger i mel og lett vispet egg og rull dem i kokosflakene.
    Legg fisk, reker, eggehvite og en ½ ts salt i en kjøkkenmaskin. Bland sammen til en grov farse. Tilsett revet sitronskall og sort pepper. Form farsen til avlange, tykke stenger. Paner stengene to ganger i mel og lett vispet egg og rull dem i kokosflakene.
  2. Kok opp saltet vann til nudlene og skjær squashen i tynne skiver
på langs. Skjær rødløken i tynne skiver og finhakk chilien. Legg
nudlene i det kokende vannet og sett det til side i 3-4 minutter.
Hell nudlene i dørslag/sil og la de kjølne.
    Kok opp saltet vann til nudlene og skjær squashen i tynne skiver på langs. Skjær rødløken i tynne skiver og finhakk chilien. Legg nudlene i det kokende vannet og sett det til side i 3-4 minutter. Hell nudlene i dørslag/sil og la de kjølne.
  3. Stek reke- og torskepanettene i smør og olivenolje i en varm stekepanne
i et par minutter på hver side.
    Stek reke- og torskepanettene i smør og olivenolje i en varm stekepanne i et par minutter på hver side.
  4. Fres løk, chili og squash i olivenolje i en varm stekepanne, tilsett nudlene og stek blandingen raskt over sterk varme. Smak til nudelsalaten med østerssaus, hakket koriander og fiskesaus.