Torsk Nicoise med oliven og sommerpoteter
Denne retten kombinerer torsk med en klassisk fransk salat Niçoise – perfekt for en lett og smakfull middag.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Dette trenger du
- 1Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Mot slutten av koketiden, tilsett grønne bønner og la dem koke i 1 minutt. Del tomater og poteter i mindre biter.
- 2Kok egg i 6 minutter for en kremet plomme. Skrell og del eggene i to. Skjær rødløken i tynne skiver.
- 3Ha alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk. Rist godt til dressingen er jevn.
- 4Ha tomater, poteter, grønne bønner, løk og oliven i en stor bolle. Tilsett litt av dressingen og bland forsiktig. Anrett salaten på et stort fat eller porsjonstallerkener. Legg på egg og spinatblader, og drypp over resten av dressingen. Strø over dill.
- 5Varm en stekepanne med olivenolje. Stek torsken i ca. 2-3 minutter på hver side til den er gyllen og flaker seg lett. Smak til med salt og pepper.
- 6Legg torsken på toppen av salaten og server umiddelbart. Nyt med en ekstra skvis sitronsaft og gjerne et godt stykke brød ved siden av.
- 1