Torsk Nicoise med oliven og sommerpoteter

Denne retten kombinerer torsk med en klassisk fransk salat Niçoise – perfekt for en lett og smakfull middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk torskefilet a 150-200gr
  • 400 gr amadinepoteter, ferske
  • 1 pakke bønner, grønne
  • 250 gr cherrytomater rød
  • 1 dl oliven, svarte
  • 50 gr babyspinat
  • 1 knippe dill
  • 4 stk egg, kokte
  • 1 stk rødløk
  • havsalt
  • olivenolje
  • pepper

Dressing

  • 5 ss olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts honning
  • 1 ss vann
  • 0,5 stk sitron, saften
  • havsalt borddryss
  • pepper

Slik gjør du

  1. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Mot slutten av koketiden, tilsett grønne bønner og la dem koke i 1 minutt. Del tomater og poteter i mindre biter.
  2. Kok egg i 6 minutter for en kremet plomme. Skrell og del eggene i to. Skjær rødløken i tynne skiver.
  3. Ha alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk. Rist godt til dressingen er jevn.
  4. Ha tomater, poteter, grønne bønner, løk og oliven i en stor bolle. Tilsett litt av dressingen og bland forsiktig. Anrett salaten på et stort fat eller porsjonstallerkener. Legg på egg og spinatblader, og drypp over resten av dressingen. Strø over dill.
  5. Varm en stekepanne med olivenolje. Stek torsken i ca. 2-3 minutter på hver side til den er gyllen og flaker seg lett. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg torsken på toppen av salaten og server umiddelbart. Nyt med en ekstra skvis sitronsaft og gjerne et godt stykke brød ved siden av.