Torsk i folie med basilikumkrem og fennikel

Ingredienser

Torsk i folie med basilikumkrem og fennikel

  • 600 g fersk torskefilet
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk sitron
  • 10 stk små tomater
  • 1 stk hvitløk
  • 1 dl grønne oliven
  • 50 g smør
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
  • Aluminiumsfolie

Basilikumkrem

  • 2 dl mascarpone
  • 1 neve basilikum
  • 2 stk vårløk
  • salt
  • kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Skjær torskefilet i store terninger. Kutt fennikel og løk i båter og skjær sitron i tynne skiver. Del tomater og hvitløksfedd i to.
  2. Fordel alle ingrediensene jevnt i 4 pakker med folie. Bruk dobbel folie, så det ikke renner ut væske. Legg på oliven, klatt på smør og spre over olivenolje. Ha på litt salt og pepper. Lukk pakken godt.
  3. Legg på grillen i ca 15 minutter.
  4. Hakk eller miks basilikum i blender hvis du vil ha sausen grønn. Bland basilikum og mascarpone. Legg i en skål. Smak til med salt og pepper. Skjær vårløk i tynne skiver og legg på toppen , uten å blande den inn.