Torsk med grillet brød, asparges og brunet smør med lime og kapers

Lime og kapers tilfører denne retten en syrlighet og salthet som passer veldig godt til torsken.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 800 g torsk
  • 2 ss nøytral olje
  • 100 g smør
  • 0,5 glass kapers
  • 1 stk lime
  • 1 bunt asparges
  • 2 stk hjertesalat
  • 4 skiver brød (gjerne en dag gamle)
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Legg torsken i en ildfast form, dryss over litt olje og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
  2. Smelt smør i en panne på middels varme til det blir nøttebrunt. Ta pannen av varmen, rør inn kapers og press over saften av 1 lime. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok opp vann til aspargesen og vask hjertesalaten. Riv brødet i store biter og rist det sprøtt i en tørr panne. Forvell asparges i 2 minutter og skyll raskt under kaldt vann.
  4. Fordel hjertesalat og asparges på et stort fat. Legg på sprø brødkrutonger og torskestykker. Drypp over brunet smør rett før servering. Topp med frisk persille og nyt!