Ingredienser
Torsk med grillet brød
-
800
g
Torsk
-
2
ss
Nøytral olje
-
100
g
Smør
-
0,5
glass
Kapers
-
1
Lime
-
1
bunt
Asparges
-
2
Hjertesalat
-
4
skiver
Brød (gjerne en dag gamle)
-
Salt
-
Pepper
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 180 grader.
Fordel torsk i en ildfast form og dryss over litt olje. Stek i ovn i ca 15 min.
I mellomtiden: Smelt smør i en panne til det blir nøttebrunt. Fjern pannen
fra varmen, ha i kapers og press over saften av 1 lime. Smak til med salt
og pepper. Kok opp vann til asparges og vask hjertesalaten. Riv brød i
store biter og rist dem sprø i en tørr panne. Forvell asparges i 2 min og
skyll under kaldt vann. Fordel hjertesalat og asparges på et stort fat,
dander brød og torsk på toppen. Drypp smør over det hele rett før du
serverer. Smaker godt med frisk persille. For et mer mettende måltid,
bytt ut brød med poteter.