Torsk med grillet brød, asparges og brunet smør med lime og kapers

Lime og kapers tilfører denne retten en syrlighet og salthet som passer veldig godt til torsken.

Ingredienser

Torsk med grillet brød

  • 800 g Torsk
  • 2 ss Nøytral olje
  • 100 g Smør
  • 0,5 glass Kapers
  • 1 Lime
  • 1 bunt Asparges
  • 2 Hjertesalat
  • 4 skiver Brød (gjerne en dag gamle)
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Fordel torsk i en ildfast form og dryss over litt olje. Stek i ovn i ca 15 min. I mellomtiden: Smelt smør i en panne til det blir nøttebrunt. Fjern pannen fra varmen, ha i kapers og press over saften av 1 lime. Smak til med salt og pepper. Kok opp vann til asparges og vask hjertesalaten. Riv brød i store biter og rist dem sprø i en tørr panne. Forvell asparges i 2 min og skyll under kaldt vann. Fordel hjertesalat og asparges på et stort fat, dander brød og torsk på toppen. Drypp smør over det hele rett før du serverer. Smaker godt med frisk persille. For et mer mettende måltid, bytt ut brød med poteter.