Bakt torsk med sprøstekte poteter, brokkoli og yoghurtdressing

Bakt torsk med sprøstekte poteter, brokkoli og yoghurtdressing

Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Her har du svaret.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 250 grader. Del fisken i 4 like store biter, salt den lett og la den romtemperere i 10-15 minutter.
  2. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre, hell av vannet og legg dem i en ildfast form. Hell over olivenoljen og bak dem i ovnen i 15-20 minutter til de er gylne og sprø i skinnet. Skru ned ovnstemperaturen til 180 grader.
  3. Skjær brokkolien i buketter og stek dem i en stekepanne med solsikkeolje og smør til de har blitt litt gylne i kantene.
  4. Legg en sitronskive på hver torskebit og bak fisken i ovnen i 6-7 minutter.
  5. Rør sammen en dressing av yoghurt, hakket basilikum, finhakket sjalottløk og 2 ts eddik. Smak den til med en klype salt.
  6. Server fisken og grønnsakene i dype tallerkener, hell dressing rundt og pynt gjerne med noen basilikumblader.