Bakt torsk med sprøstekte poteter, brokkoli og yoghurtdressing

Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Her har du svaret.

20-40 min
Middels
Bakt torsk med sprøstekte poteter, brokkoli og yoghurtdressing

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 250 grader. Del fisken i 4 like store biter, salt den lett og la den romtemperere i 10-15 minutter.
    2. 2
      Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre, hell av vannet og legg dem i en ildfast form. Hell over olivenoljen og bak dem i ovnen i 15-20 minutter til de er gylne og sprø i skinnet.
      Skru ned ovnstemperaturen til 180 grader.
    3. 3
      Skjær brokkolien i buketter og stek dem i en stekepanne med solsikkeolje og smør til de har blitt litt gylne i kantene.
    4. 4
      Legg en sitronskive på hver torskebit og bak fisken i ovnen i 6-7 minutter.
    5. 5
      Rør sammen en dressing av yoghurt, hakket basilikum, finhakket sjalottløk og 2 ts eddik. Smak den til med en klype salt.
    6. 6
      Server fisken og grønnsakene i dype tallerkener, hell dressing rundt og pynt gjerne med noen basilikumblader.