Fiskegrateng med søtpotet, potet og grønnkål med appelsinsalat

Denne fiskegratengen med rotgrønnsaker smaker kjempegodt.

Ingredienser

Fiskegrateng med søtpotet, potet og grønnkål

  • 400 g torsk
  • 1 l vann
  • 4 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 ts dijondennep
  • 1 ts revet muskat
  • 2 dl revet Grana Padano
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 0,5 kg poteter
  • 2 stk søtpotet
  • 5 dl grønnkål
  • 2 ss havregryn

Appelsinsalat

  • 1 pk ruccola
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk avocado
  • 2 stk appelsiner

Dressing

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts sennep
  • 3 ss eplecidereddik
  • 0,3 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, sett kjelen til side, legg i torsken og la den trekke i 10 minutter.
  2. Lag hvit saus. Varm smør i en kjele og rør inn melet. Spe litt og litt med melk samtidig som du rører til du får en kremete konsistens. Bland inn sennep, muskat, 1 dl. Grana Padano, salt og pepper.
  3. Skrell potetene og søtpotetene og skjær dem i løvtynne skiver. Varm en stekepanne med litt olje. Stek grønnkålen til den faller litt sammen og vend inn potetene.
  4. Bland fisken, grønnsakene og sausen forsiktig sammen. Hell blandingen over i en ildfast form. Topp med resten av osten og havregryn. Stek i ovnen i ca. 30-40 minutter.
  5. Hell ferdigvasket ruccola i en bolle. Skjær fennikel og avocado i tynne skiver og legg i bollen. Skjær skallet av appelsinene, del fruktkjøttet i skiver og legg dem oppå salaten. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten.