Haralds skrei / torskesuppe

Deilig og mettende suppe med fisk, reker og creme fraiche.

Ingredienser

  • 800 gram Skrei- eller torskefilet
  • 2 stk Gulrøtter
  • 0,3 stk Sellerirot
  • 4 stk Vårløk
  • 2 stk Sjalottløk
  • 60 gram Smør
  • 8 dl Fiskebuljong
  • 300 gram Lett Creme Fraiche
  • 1 ts Balsamicoeddik
  • 0,5 ts Sitronsaft
  • 40 stk Reker
  • 0,5 potte Persille
  • 0,5 potte Dill

Slik gjør du

  1. Del fisken i terninger. Finstrimle gulrøttene, selleriroten og vårløken. Finhakk sjalottløk. Smelt smør i en kasserolle og stek løken myk. Rør inn mel og tilsett fiskekraft litt og litt. Kok opp og tilsett creme fraiche.
  2. Ha i grønnsakene. Kok opp igjen og smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og sitron. Ha i fisken noen minutter før servering. Ha i reker, grovhakket persille og dill ved servering.