Hjemmelagde fiskekaker med fennikel- og gulrotsalat

Prøv fiskekaker med en ny vri.

Ingredienser

Hjemmelagde fiskekaker

  • 800 g Fiskefilet (bland gjerne laks og torsk)
  • 1 stk Egg
  • 1 stk Sitron
  • 3 stk Vårløk
  • 1 dl Gressløk + ekstra til servering
  • 1 ts Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • Olivenolje til steking

Fennikel- og gulrotsalat

  • 2 stk Små hjertesalat, evt. 1 stor
  • 1 stk Fennikel
  • 2 stk Gulrøtter

Dressing

  • 2 ss Appelsinjuice, av ca. 1⁄2 appelsin
  • 2 ts Dijon-sennep
  • 2 ts Hvitvinseddik
  • 1 ts Honning
  • 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i grove terninger og legg dem i en food- prosessor/stavmikser eller hakk med en kniv. Kjør/hakk til du har en grov mos.
  2. Tilsett egg, 1 ss sitronsaft, 1 ts sitronskall, hakket vårløk, gressløk, salt og pepper. Kjør eller bland det sammen til en jevn deig.
  3. Varm litt olivenolje i en stekepanne på middels til høy varme. Form fiskekakene til boller og legg dem på et bakepapir. Klem dem forsiktig ned med håndflaten.
  4. Stek fiskekakene, men ikke ha for mange i pannen om gangen.
  5. Riv opp hjertesalaten, snitt fennikelen fint og riv gulrøttene til en salat.
  6. Bland ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og rist hardt til du har en kremet dressing. Vend den inn i salaten og server sammen med fiskekakene. Topp med litt ekstra gressløk.