Lutefisk med bacon, ertepuré og varm sennepssaus med brunost
Det er ikke uten grunn at lutefisk er en av julens store favoritter.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Lutefisk med poteter og bacon
- 1Varm stekeovnen til 200 grader. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Salte etter anbefaling på pakken.
- 2Dekk langpannen med aluminiumsfolie og bak fisken på nederste rille i 30–40 min. Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
- 3Kok potetene myke.
- 4Sprøstek bacon og hold det varmt mens du lager sausen.
- 1
Sennepssaus
- 1Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring. Kok opp og la sausen trekke i 6–8 min. Sjekk at melsmaken er borte. Hvis ikke, lar du den koke litt til.
- 2Tilsett brunost og la den smelte under omrøring. Smak til med sennep, salt
og pepper.
- 1
Grønn ertepuré
- 1Kok erter, finhakket chili og kremfløte i 10 minutter. Knus ertene med en gaffel, eller bruk en stavmikser.
- 2Smak til med salt, pepper og lime.
- 3Server lutefisken med nykokte poteter, sprøstekt bacon, varm, søt saus med brunost og sennep, grønn ertepuré og et dryss hakket frisk persille.
- 1