-
Varm stekeovnen til 200 grader. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Salte etter anbefaling på pakken.
-
Dekk langpannen med aluminiumsfolie og bak fisken på nederste rille i 30–40 min. Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
-
Kok potetene myke.
-
Sprøstek bacon og hold det varmt mens du lager sausen.
-
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring. Kok opp og la sausen trekke i 6–8 min. Sjekk at melsmaken er borte. Hvis ikke, lar du den koke litt til.
-
Tilsett brunost og la den smelte under omrøring. Smak til med sennep, salt og pepper.
-
Kok erter, finhakket chili og kremfløte i 10 minutter. Knus ertene med en gaffel, eller bruk en stavmikser.
-
Smak til med salt, pepper og lime.
-
Server lutefisken med nykokte poteter, sprøstekt bacon, varm, søt saus med brunost og sennep, grønn ertepuré og et dryss hakket frisk persille.