Pannestekt torsk med ertekremet tagliatelle og hasselnøtter

Lag pastasaus av erter og servér til pannestekt torsk.

Ingredienser

Pannestekt torsk med ertekremet tagliatelle og hasselnøtter

  • 800 g Torskefilet
  • Smør til steking
  • Salt
  • Pepper
  • 400 g Tagliatelle
  • 1,5 dl Hasselnøtter
  • 0,5 potte Basilikum

Ertesaus

  • 1 liten Løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 500 g Erter
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 dl Drømmelett
  • Saften fra en sitron

Slik gjør du

  1. Salte og pepre fisken. Stek den på middels varme i litt smør til fisken flaker seg.
  2. Rist hasselnøttene i en tørr panne. Gni dem i et håndkle så den brune hinnen løsner og grovhakk dem.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken. Bland den ferdig kokte pastaen med den varme ertesausen og fordel i fire dype boller.
  4. Legg på torsk og strø over hasselnøtter og noen friske basilikumblader.
  5. Finhakk løk og hvitløk. Ha det i en kasserolle sammen med erter og olivenolje.
  6. Varm opp og la det stå på svak varme i ca. 5 min mens du rører. Tilsett rømme og saften av en sitron.
  7. La det koke opp og kjør alt glatt med stavmikser. Hold det varmt.