Torsk med ertepuré, blomkål og couscoussalat

Med couscoussalat og ertepuré blir denne retten en fin miks av norsk tradisjonsmat og smaker fra litt mer eksotiske strøk.

Ingredienser

Stekt torsk med ertepuré, blomkål og couscoussalat

  • 800 g Torskefilet
  • Salt
  • 1 stk Blomkål
  • 4 ss Olivenolje
  • 2 ss Smør
  • Nykvernet pepper
  • 2 stk Sjalottløk
  • 300 g Grønne, fryste erter
  • 2 dl Melk
  • 2 dl Couscous
  • 60 g Soltørkede tomater
  • 1 liten neve Frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Salt torskefileten lett.
  2. Del blomkålen i fire, gni den inn med 2 spiseskjeer olivenolje og 1 spiseskje smør og dryss over en god klype salt og pepper. Bak blomkålen i ovnen i ca. 30 minutter.
  3. Mens blomkålen baker kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm en stekepanne med 1 spiseskje smør, stek løken til den er blank, tilsett ertene og rør inn melken. La det småkoke i 1-2 minutter før du kjører blandingen sammen til en puré med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Smak den til med salt.
  4. Kok opp 2 desiliter vann med litt salt og trekk kjelen til side. Hell i couscous og la den trekke med lokket på i 4-5 minutter. Rør inn 2 spiseskjeer olivenolje, hakkede, soltørkede tomater og hakket basilikum.
  5. Varm en stekepanne med litt olje og legg i fisken, husk at temperaturen i pannen raskt faller dersom du har for mye fisk i samtidig, så det kan være lurt å steke i to omganger. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side.
  6. Ta ut blomkålen og skjær av passende biter som du legger oppå coucoussalaten på en tallerken, med fisk og tilbehør. For friskhet kan du skvise litt sitron over om du ønsker. Vel bekomme!