Torsk med potet- og hvitløks-puré

Torsk servert med silkemyk potet- og hvitløkspuré - en smakfull og enkel middag.

Ingredienser

  • 560 gram torsk
  • 4 stk poteter
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 dl lettmelk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 klyper salt og pepper
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær de i terninger. Kok dem møre i en kjele med vann (koketiden kan variere avhengig av potettype og størrelse på terningene)
  2. Hell av vannet og tilsett hvitløk og melk (juster melkemengden etter hvor tørre potetene er) og mos poteten med en gammeldags potetstapper til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
  3. Krydre torsken med salt og pepper. Varm opp smør i en stekepanne på middels varme og stek torsken i ca. 6-8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg lett.
  4. Bland olivenolje og finhakket basilikum, og smak til med salt og pepper.
  5. Server torsk med potet- og hvitløkspuré, og drypp basilikumoljen over.