Torsk med potet- og hvitløks-puré

Sunn kosemat du kan spise så ofte du vil!

Ingredienser

  • 560 gram Torsk
  • 4 stk Poteter
  • 2 stk Hvitløksfedd
  • 1 dl Lettmelk
  • 4 ss Olivenolje
  • 1 klype Salt og pepper
  • 2 ss Smør

Slik gjør du

  1. Kok potene møre (tid kan variere på grunn av potettype, størrelse på terninger og sesong), tilsett hvitløk og melk (juster melkemengden etter hvor tørre potetene er) og smak til med 1 ts salt og 8 drag pepper.
  2. Mos poteten med en gammeldags potetstapper. Mens potetene koker steker du fisken i smøret, med 1 ts salt 6 drag pepper, i ca 6 til 8 min. Bland olivenolje, basilikum, 1/2 ts salt og 4 drag pepper. Server torsken på potetpuréen og ha basilikumoljen over.