Torskenuggets med pastinakkchips, agurk og yoghurtsaus

Fiske-snadder for store og små!

20-40 min
Middels
Torskenuggets med pastinakkchips, agurk og yoghurtsaus
Tips!

La barna få slå agurken med en kjevle.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. 2
      Skrell pastinakkene og skjær dem i tynne staver på langs. Legg dem på den ene siden av en bakepapirkledd stekeplate, hell over 1 ss olivenolje, vend dem godt inn og strø over en klype salt.
    3. 3
      Legg nuggetsene på den andre siden og stek dem i ca 15-20 minutter til de er gylne og sprø. Avhengig av størrelsen på chipsene kan det hende de trenger noen minutter lenger enn nuggetsene.
    4. 4
      Riv en halv agurk på et rivjern og klem ut så mye av saften du klarer med fingrene. Legg agurken i en bolle sammen med yoghurt, 1 ss olje, saften av sitronen, finhakket hvitløk og en klype salt. Rør det godt sammen.
    5. 5
      Legg den andre agurken på et skjærebrett, og gi den noen harde slag med håndtaket av kniven eller en kjevle. Når agurken har sprukket ordentlig opp river du den i grove biter og legger den i en skål. Strø over en klype salt og la den stå i 5 minutter. Hell av vannet som renner av og vend agurkbitene inn med 2 ss olje, eddik, en klype salt og pepper og oregano.
    6. 6
      Server nuggets, agurksalat og chips med sausen ved siden av til å dyppe i, evt. i en liten skål til hver porsjon.