Torskepinner med brokkoli og pinjekjernedressing

Sprø torskepinner servert med brokkoli og en smakfull pinjekjernedressing.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 pk pankopanerte fiskepinner
  • 2 stk brokkoli
  • 12 ss olivenolje
  • 160 g pinjekjerner
  • 4 klype chilipulver
  • 2 ss rødvinseddik
  • 8 ts vann
  • 4 ts fish sauce
  • 2 stk sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Del brokkolien i grove biter og legg den på en bakepapirkledd stekeplate sammen med fisken. Hell 4 ss olje over brokkolien og strø på en klype salt og pepper. Bak dem i ovnen til fisken er gyllen og sprø og brokkolien så vidt har myknet og fått litt farge.
  3. Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg dem i en liten foodprosessor sammen med hvitløk og chili.
  4. Bland eddik, vann og fish sauce i en liten skål, hell halvparten i foodprosessoren og kjør det sammen til du har en jevn blanding. Hell gradvis i 2 ss olje, deretter resten av eddikblandingen. Dressingen skal nå tykne og være helt glatt.
  5. Smak den til med salt og server den sammen med fisken, brokkolien og en sitron til å klemme over.