-
Skyll og skrell rotfruktene. Skjær opp i grove skiver. Del hvitløksfeddene i to og finhakk løken. Del sjampinjongene i to.
-
Sett en stor gryte på komfyren, og stek sjampinjongen i olivenolje sammen med hvitløk, sjalottløk, sellerirot, persillerot og stilkene fra persillen.
-
Skjær hønen i grove stykker (del lårene i to stykker og brystet med ben i seks stykker). Tilsett salt og pepper og legg kjøttet i gryten. Brun kjøttstykkene lett sammen med grønnsakene og tilsett sitronsaften og nok vann til å dekke innholdet i gryten. La alt småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
-
Ta ut persillekvistene og tilsett fløten. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i ytterligere 20 minutter uten lokk, til kjøttet løsner fra beina.
-
Sil av litt av væsken og visp til skum med en stavmikser. Hell skummet tilbake i gryten og rør.
-
Garner frikasséen med persille før du serverer. Server retten i den gode kraften i dype tallerkener.