-
Skyll og skrell rotgrønnsakene, og skjær dem i grove skiver. Del hvitløken i to på tvers og finhakk sjalottløken. Del sjampinjongene i to.
-
Varm en stor gryte med olivenolje på middels varme. Stek sjampinjongene sammen med hvitløk, sjalottløk, gulrot, sellerirot, persillerot og stilkene fra bladpersillen. Skjær hønen i grove stykker (del lårene i to og brystet i seks biter). Legg kjøttet i gryten og brun det lett sammen med grønnsakene.
-
Press over sitronsaft og hell på nok vann til å dekke innholdet i gryten. La småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Ta ut persillestilkene og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper, og la det småkoke videre i 20 minutter uten lokk, til kjøttet løsner fra beina.
-
Fjern hvitløken fra gryten. Sil av litt av væsken og bland den til et skum med en stavmikser sammen med en neve bladpersille. Hell skummet tilbake i gryten og rør forsiktig.
-
Garner frikasséen med frisk persille. Server retten i dype tallerkener med den gode kraften. Kan nytes med brød eller poteter ved siden av.