Hønsefrikassè med rotfrukter

Prøv denne tradisjonelle matretten med en vri: persille, sopp og rotfrukter.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk høne på 2,2-2,9 kg
  • 1 hel hvitløk
  • 4 stk sjalottløk
  • 300 g sjampinjong
  • 1 stk persillerot
  • 1 neve bladpersille
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk sitron (saften)
  • 0,5 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 2 ss olivenolje til steking
  • persille til pynt
  • 1/3 sellerirot
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skyll og skrell rotgrønnsakene, og skjær dem i grove skiver. Del hvitløken i to på tvers og finhakk sjalottløken. Del sjampinjongene i to.
  2. Varm en stor gryte med olivenolje på middels varme. Stek sjampinjongene sammen med hvitløk, sjalottløk, gulrot, sellerirot, persillerot og stilkene fra bladpersillen. Skjær hønen i grove stykker (del lårene i to og brystet i seks biter). Legg kjøttet i gryten og brun det lett sammen med grønnsakene.
  3. Press over sitronsaft og hell på nok vann til å dekke innholdet i gryten. La småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Ta ut persillestilkene og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper, og la det småkoke videre i 20 minutter uten lokk, til kjøttet løsner fra beina.
  4. Fjern hvitløken fra gryten. Sil av litt av væsken og bland den til et skum med en stavmikser sammen med en neve bladpersille. Hell skummet tilbake i gryten og rør forsiktig.
  5. Garner frikasséen med frisk persille. Server retten i dype tallerkener med den gode kraften. Kan nytes med brød eller poteter ved siden av.