-
Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk av kyllingen og del den i åtte jevnt store biter med en skarp kniv. Brett lårene ut til siden og skjær dem av ved leddet. Del dem i to ved å slå hardt på kniven for å hjelpe den gjennom benet. Skjær deretter av vingene. Skroget deler du i fire. La skinnet være inntakt. Gni bitene inn med rikelig med salt og pepper.
-
Skjær baconet i terninger og stek det sprøtt i en tørr stekepanne på middels til høy varme. Ta ut baconet fra pannen og legg det over i en ildfast gryte. Brun kyllingen i baconfettet i to omganger, ca. 8-10 minutter. Ta ut kyllingen og legg den sammen med baconet.
-
Del soppen i fire og stek den i pannen i 6-8 minutter. Tilsett sjalottløken delt i to. La det steke i 2-3 minutter og legg det i gryten sammen med kyllingen. Trenger du mer fett i stekepannen tilsetter du litt smør underveis.
-
Smelt resten av smøret i stekepannen, ha i finhakket hvitløk, tomatpuré og mel, rør godt om og stek i ett minutt på middels varme. Rør ut buljongen i kokende vann og hell i sammen med vinen, laurbærbladene og timianen. Skru opp varmen igjen og kok opp.
-
Hell væsken over den stekte kyllingen, løken og soppen i gryten og tilsett gulrøttene kuttet i skiver. Sett på et lokk og stek i ovnen i ca. 1.5 time eller til kyllingen er gjennomstekt. Fjern urtene og server kyllingen med hakket persille og ferskt brød.