-
Beregn 500 g rå kalkun per person. Tin kalkunen minst 2 døgn i kjøleskapet. Fjern posen med innmat hvis den ligger inne i fuglen. Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig. Legg kalkunen forsiktig i en langpanne.
-
Fyll den ev. med ønsket stuffing. Kalkunen pensles med smør, salt og pepper. Stek fuglen på 160 °C; 30 min. per kilo i ovnen. Hell litt vann/vin eller buljong i langpannen under stekingen. La kalkunen hvile i minst 20 min. før den serveres. Hvis du har fylt den med stuffing, vil steketiden være 30 min. lenger.
-
Kok makaroni som angitt på pakken. Smelt smør i en kasserolle og tilsett presset hvitløk. Ha i mel og rør godt. Tilsett melk og la det koke opp. Smak til med salt og pepper. Ha i ost og makaroni. Bland godt. Hell alt over i en ildfast form og stek i midten av oven ca. 20 min.
-
Vask gulrøttene og skjær dem tynne på langs med hjelp av en mandolin eller ostehøvel. Legg i en bolle og press over saften av 2 lime. Finhakk vårløk og bland den med gulrøtter.