Honninggrillet kalkunfilet med aspargesflarn

Honning og sitron setter en frisk og søt smak på kalkunen, nyt og kos deg.

Ingredienser

Kalkunfilet

  • 4 skiver av kalkunfilet
  • kvernet salt
  • svart pepper
  • 2 ss honning
  • 1 lime

Aspargesflarn

  • 4 stk ark butterdeig, tint
  • 2 bunter grønn asparges
  • 150 gr naturell cremeost
  • 1 bunt persille hakket
  • 1 dl jarlsbergost revet
  • havsalt
  • svart pepper
  • 1 vispet egg til pensling av butterdeig

Slik gjør du

  1. Salte og pepre kalkunskivene, grill dem et par minutter
på hver side. Pensle på honning og press over limesaft på slutten av
grillingen, så kjøttet blir karamellisert.
    Salte og pepre kalkunskivene, grill dem et par minutter på hver side. Pensle på honning og press over limesaft på slutten av grillingen, så kjøttet blir karamellisert.
  2. Varm ovnen til 200°. Legg butterdeigarkene på en stekeplate med
bakepapir. Marker en cm kant på hvert ark med en knivspiss.
Legg cremeost, Jarlsberg, persille, salt og pepper i en skål og rør om.
Legg blandingen på deigen sammen med asparges. Pensle kantene
på butterdeigen med vispet egg. Bak i 12-15 minutter eller til deigen
blåses opp og er gyllen.
    Varm ovnen til 200°. Legg butterdeigarkene på en stekeplate med bakepapir. Marker en cm kant på hvert ark med en knivspiss. Legg cremeost, Jarlsberg, persille, salt og pepper i en skål og rør om. Legg blandingen på deigen sammen med asparges. Pensle kantene på butterdeigen med vispet egg. Bak i 12-15 minutter eller til deigen blåses opp og er gyllen.