Kalkunvaffel

Perfekt for deg som vil prøve noe nytt – kalkun i kombinasjon med vafler gir en spennende matopplevelse.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 600 g kalkunfilet
  • 1 dl hakkede urter, f.eks. bladpersille, rosmarin, estragon, basilikum
  • salt
  • olivenolje
  • pepper

Tilbehør

  • 1 stk salathode
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 1 potte koriander

BBQ saus til kalkun

  • 2 dl chilisaus
  • 1 dl ketchup
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 stav stangselleri, finhakket
  • 0,5 stk rød chili, finhakket
  • 1 ss hvitvinseddik
  • pepper

Pepperrotdip

  • 1 boks kesam
  • 3 ss pepperrot
  • 2 ss oregano
  • 1 ss bladpersille
  • 1 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper

Vafler

  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl hvete sammalt grov
  • 1 dl havregryn
  • 1 klype salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3,5 dl melk
  • 2 ss smør smeltet
  • 1 stk egg

Slik gjør du

  1. Grovhakk urtene. Del kalkunfileten i to og gni den godt inn med urter, olivenolje, salt og pepper. Stek eller grill kjøttet i 15-20 minutter til kjernetemperaturen er 65-67°C. La kjøttet hvile i 5 minutter før du drar det fra hverandre med en gaffel til tråder. Bland inn et par spiseskjeer BBQ-saus.
  2. BBQ-saus: Bland sammen alle ingrediensene til en tykk saus. Smak til med eddik og svart pepper.
  3. Pepperrotdipp: Rør sammen alle ingrediensene i en bolle til en jevn dipp.
  4. Vafler: Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett halvparten av melken og visp til en jevn røre. Visp inn resten av melken, egg og smør. La røren svelle før du steker vaflene.
  5. Legg nystekte vafler på tallerkener. Topp med BBQ-kalkun, salat, rødløk og koriander. Server med en god skje pepperrotdipp.