-
Skjær alle grønnsakene i like store biter. Riv
hvitløken. Skjær kalkunen i store biter og
tilsett godt med salt og pepper.
-
Stek grønnsakene og kalkunkjøttet i
olivenolje i en stekepanne med høy kant.
Tilsett krydder og tomatpuré, fulgt av de
oppskjærte tomatene og vann. Tilsett salt og
pepper og la det småkoke i 15–20 minutter
under lokk. Rør om noen ganger i løpet av
koketiden.
-
Kok til sausen tykner og kalkunkjøttet er
mørt og mykt.
-
Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem
møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la
potetbitene avkjøles. Legg potetene i en kjøkkenmaskin
og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell oljen i potetblandingen
i en fin stråle mens mikseren går. Bland i limesaften
og smak til med salt og pepper.
-
Server kalkungryten med søtpotet-aioli.