Kalkunbryst i ratatouille med søtpotet-aioli

Like godt til hverdags som til fest

40-60 min
Middels
Kalkunbryst i ratatouille med søtpotet-aioli

Slik gjør du

  1. Ratatouille

    1. 1
      Skjær alle grønnsakene i like store biter. Riv
      hvitløken. Skjær kalkunen i store biter og
      tilsett godt med salt og pepper.
    2. 2
      Stek grønnsakene og kalkunkjøttet i
      olivenolje i en stekepanne med høy kant.
      Tilsett krydder og tomatpuré, fulgt av de
      oppskjærte tomatene og vann. Tilsett salt og
      pepper og la det småkoke i 15–20 minutter
      under lokk. Rør om noen ganger i løpet av
      koketiden.
    3. 3
      Kok til sausen tykner og kalkunkjøttet er
      mørt og mykt.
  2. Søtpotet-aioli

    1. 1
      Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem
      møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la
      potetbitene avkjøles. Legg potetene i en kjøkkenmaskin
      og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell oljen i potetblandingen
      i en fin stråle mens mikseren går. Bland i limesaften
      og smak til med salt og pepper.
    2. 2
      Server kalkungryten med søtpotet-aioli.