Frisk sitronstekt kalkunfilet med en klassisk Cæsar-salat

Et sunt og friskt alternativ!

Ingredienser

Kalkun

  • 750 gr kalkunfilet
  • 80 gr smør
  • 1 sitron
  • kvernet havsalt
  • svart pepper

Dressing

  • 2 hvitløksfedd
  • 2 eggeplommer
  • 5 ansjosfileter
  • 1,5 dl ferskreven parmesan
  • 0,5 sitron
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl olivenolje

Krutonger

  • 2 ciabatta
  • 2 ss olivenolje
  • 1 klype salt

Salat

  • 1 Crispi-salat

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 200 grader. Bland smør, sitronskall, salt og pepper i en skål. Smør fileten med smørblandingen, legg den i en smurt ildfast form, og stek i ca. 40 minutter, til kjøttet er saftig og mørt. Kjernetemperaturen bør være mellom 75-80 grader.
  2. Bland finhakket hvitløk, eggeplommer og ansjos til en jevn røre. Tilsett parmesan og sitronsaft og skall. Rør i ytterligere noen sekunder. Drypp deretter i oljen, litt av gangen, mens du fortsetter å røre. Tilsett mer olje hvis du vil ha en tykkere konsistens. Sett dressingen til side.
  3. Bryt ciabatta i grove biter, drypp over litt olivenolje og strø på en klype salt. Stek krutongene i ovnen til de er blitt gyldenbrune, i 4-6 minutter.
  4. Bland sammen Crispi-salat og dressing, og dryss krutongene over.
  5. Servér kalkunen med ristede pinjekjerner og Cæsar-salaten.