Frisk sitronstekt kalkunfilet med en klassisk Cæsar-salat

Et sunt og friskt alternativ!

40-60 min
Middels
Frisk sitronstekt kalkunfilet med en klassisk Cæsar-salat
Tips!

Fileten kan godt grilles på aluminiumsfolie, benytt da indirekte grilling på svak varme under lokk.

Slik gjør du

  1. Kalkun

    1. 1
      Varm ovnen til 200 grader. Bland smør, sitronskall, salt og pepper i en skål. Smør fileten med smørblandingen, legg den i en smurt ildfast form, og stek i ca. 40 minutter, til kjøttet er saftig og mørt. Kjernetemperaturen bør være mellom 75-80 grader.
    2. 2
      Bland finhakket hvitløk, eggeplommer og ansjos til en jevn røre. Tilsett parmesan og sitronsaft og skall. Rør i ytterligere noen sekunder. Drypp deretter i oljen, litt av gangen, mens du fortsetter å røre. Tilsett mer olje hvis du vil ha en tykkere konsistens. Sett dressingen til side.
    3. 3
      Bryt ciabatta i grove biter, drypp over litt olivenolje og strø på en klype salt. Stek krutongene i ovnen til de er blitt gyldenbrune, i 4-6 minutter.
    4. 4
      Bland sammen Crispi-salat og dressing, og dryss krutongene over.
    5. 5
      Servér kalkunen med ristede pinjekjerner og Cæsar-salaten.