Urtespekket kalkunfilet med tzatziki
La tankene sveve og drøm deg til de greske øyer med hvitkalkede små bygninger, azurblått hav og lukten av rosemarin
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Kalkunfilet
- 1Kalkunfilet: Hakk løk i biter. Stek løken i smør i en
stekepanne til den er myk. Bland løken med hakkede urter og smak
til med salt og pepper. Stikk forsiktig inn en kniv i midten av kalkunfileten,
fra kortsiden. Lag en kanal gjennom hele. Fyll kanalen med
urte-/løkblandingen. Bind opp fileten med hyssing, så det får en
jevn og fin form. Salte og pepre godt. Stek i ovnen på 150 grader,
kjernetemperaturen bør være 65-67 °. La kalkunfileten hvile litt før
du skjærer den i skiver.
Fileten kan godt grilles på aluminiumsfolie, benytt
da indirekte grilling på svak varme under lokk.
- 1
Tzatziki
- 1Del agurken og ta ut kjernene. Skjær den i tynne skiver og legg dem
i en skål. Tilsett salt, og la agurken ligge i ca. 15 minutter. La vannet
renne av fra agurken, og tørk den lett med kjøkkenpapir.
Bland ingrediensene til dressingen, og bland inn agurk. Smak til med
pepper og sitronsaft. - 2Server kalkunen med tzatziki og en god salat.
- 1