Ingredienser
-
1
stk
Kalkunfilet, 500 g
-
Olivenolje
-
Salt og pepper
-
2
stk
Avokado
Vinaigrette
-
2
fedd
Hvitløk, skrelte
-
2
ss
Hvitvinseddik
-
1
stk
Lime
-
2
ss
Sukker
-
0,5
dl
Olivenolje
-
2
dl
Mandler
-
2
stk
Hjertesalat
-
1
pakke
Chèvre
-
1
potte
Mynte
Slik gjør du
-
Skjær et snitt langs midten av kalkunbrystet og brett ut så det blir dobbelt så stort. Hell over noen dråper olivenolje og dryss med salt og pepper. Del avokadoene i to og fjern steinene.
Grill kalkunen i ca. 8-10 minutter på hver side til den er gjennomstekt, men fortsatt saftig i midten. Mot slutten griller du avokado-halvdelene raskt i 1-2 minutter på høy varme.
-
Finhakk hvitløken og bland med resten av vinaigrette-ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk mandlene og rist dem i en varm og tørr panne. Legg salaten utover et fat, riv over osten og pynt med mynteblader. Dryss til slutt over hakkede mandler og avslutt med å helle over vinaigretten.
Skjær opp kalkunen og server med grillet avokado og salat.