Grillet kalkunbryst med avokado, chèvre og mandler

Denne retten gir en perfekt kombinasjon av mørt kalkunbryst, grillet avokado og sprø mandler.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 500 g kalkunfilet
  • 2 stk avokado
  • 2 dl mandler
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 pakke chèvre
  • 1 potte mynte
  • olivenolje
  • salt og pepper

Vinaigrette

  • 2 fedd hvitløk, skrelte
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 stk lime
  • 2 ss sukker
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær et snitt langs midten av kalkunbrystet og brett det ut til dobbel størrelse. Hell over noen dråper olivenolje og dryss med salt og pepper.
  2. Del avokadoene i to og fjern steinene. Grovhakk mandlene og rist dem i en varm og tørr panne til de er gylne.
  3. Grill kalkunen i 8–10 minutter på hver side, til den er gjennomstekt, men fortsatt saftig. Mot slutten, grill avokado-halvdelene raskt i 1–2 minutter på høy varme.
  4. Vinaigrette: Finhakk hvitløken og bland den med de øvrige vinaigrette-ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg salaten utover et fat og riv over chèvre. Pynt med mynteblader og dryss over ristede mandler. Hell over vinaigretten. Skjær opp kalkunen og server den med grillet avokado og salat.