-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Skrubb søtpotetene og skjær dem i skiver på skrått, ca. 1 cm tykke. Skjær appelsinen i skiver og pastinakkene og gulrøttene i staver. Del vårløken i to på langs og hvitløken i to på tvers. Legg alt i en haug på en stekeplate.
-
Smelt sammen 4 ss olje og honning i en liten kjele og hell det over. Vend grønnsakene inn i blandingen og spre dem utover stekeplaten sammen med rosmarinstilkene og dadlene. Strø over kanel og en god klype salt og pepper og stek blandingen i ca. 40 minutter, til grønnsakene har blitt myke og fått en fin stekeskorpe.
-
Stek valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, grovhakk dem og legg dem til side. Varm 1 ss olje i pannen, del julepølsene i biter og stek dem til de er gjennomvarme og har fått en fin stekeskorpe.
-
Server sammen med lefser og grønnsakene toppet med nøtter.