Julepølse av kylling og kalkun med ovnsbakte grønnsaker, appelsin og dadler

Julepølser av kylling og kalkun er kjempegodt både til hverdags og fest.

Ingredienser

Julepølse av kylling og kalkun med ovnsbakte grønnsaker, appelsin og dadler

  • 2 stk Julepølse av kylling/kalkun
  • 2 stk Søtpoteter
  • 1 stk Appelsin
  • 3 stk Pastinakker
  • 4 stk Gulrøtter
  • 4 stk Vårløker
  • 1 hel Hvitløk
  • 5 ss Olivenolje
  • 2 ss Honning
  • 4 stilker Frisk rosmarin
  • 8 stk Dadler
  • 2 ts Malt kanel
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 neve Valnøtter
  • Lefser til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skrubb søtpotetene og skjær dem i skiver på skrått, ca. 1 cm tykke. Skjær appelsinen i skiver og pastinakkene og gulrøttene i staver. Del vårløken i to på langs og hvitløken i to på tvers. Legg alt i en haug på en stekeplate.
  3. Smelt sammen 4 ss olje og honning i en liten kjele og hell det over. Vend grønnsakene inn i blandingen og spre dem utover stekeplaten sammen med rosmarinstilkene og dadlene. Strø over kanel og en god klype salt og pepper og stek blandingen i ca. 40 minutter, til grønnsakene har blitt myke og fått en fin stekeskorpe.
  4. Stek valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, grovhakk dem og legg dem til side. Varm 1 ss olje i pannen, del julepølsene i biter og stek dem til de er gjennomvarme og har fått en fin stekeskorpe.
  5. Server sammen med lefser og grønnsakene toppet med nøtter.