Kalkunbryst med ovnsbakt rødkål og aspargesbønner

Kalkunkjøtt er lett og godt. Prøv denne gode middagsretten.

60+ min
Middels
Kalkunbryst med ovnsbakt rødkål og aspargesbønner

Slik gjør du

  1. Kalkun

    1. 1
      Romtemperér kjøttet og forvarm ovnen til 180 grader.
    2. 2
      Legg kalkunbrystet i en liten ildfast form med et steketermometer stukket i den tykkeste delen og stek det til kjernetemperaturen viser 65 grader, ca. 2 timer.
    3. 3
      Pensle det et par ganger underveis med stekesjyen. Pakk kjøttet inn i folie og deretter et par kjøkkenhåndklær for å holde det lunt mens du tilbereder tilbehøret.
    4. 4
      Kjøttet kan evt. varmes opp i ovnen rett før servering. Server det i pene skiver.
  2. Ovnsbakt rødkål og grønne bønner

    1. 1
      Forvarm ovnen til 220 grader.
    2. 2
      Rist valnøttene gylne på et stekebrett i et par minutter og avkjøl dem.
    3. 3
      Del kålhodet i to, deretter i fire båter hver. Legg dem på et stekebrett, hell over olje og vend dem godt inn så alle sider er dekket.
    4. 4
      Strø over en god klype salt og pepper på hver side. Bak båtene i 15 minutter på hver side, til de er gylne og sprø på utsiden, og myke inni.
    5. 5
      Fjern stilkene på bønnene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter.
    6. 6
      Anrett rødkålen og bønnene på et serveringsfat. Hell over balsamicoeddik, honning, en klype salt, chèvre brutt opp i små biter og grovhakkede valnøtter. Avslutt med timianblader.