Kalkunbryst med ovnsbakt rødkål og fløtegratinerte poteter

Kalkun er magert og godt. Server med ovnsbakt rødkål og fløtegratinerte poteter.

Ingredienser

Kalkun

  • 1 pk Frossent, marinert kalkunbryst, 1,6 kg - tint
  • 2 ss Olje eller flytende margarin

Ovnsbakt rødkål

  • 1 stk Rødkål
  • Ca. 0,7 dl Olivenolje
  • 2 fedd Hvitløk
  • 4 stilker Frisk timian, pluss ekstra til servering
  • 50 g Grana Padano
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 dl Valnøtter

Fløtegratinerte poteter

  • 1 kg Kokfaste poteter
  • 3 dl Kremfløte
  • 2 ss Melk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 ts Revet muskatnøtt
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 70 g Grana Padano

Slik gjør du

  1. Romtemperér kjøttet og forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Legg kalkunbrystet i en liten, smurt ildfast form med et steketermometer stukket i den tykkeste delen og stek det til kjernetemperaturen viser 65 grader, ca. 2 timer.
  3. Pensle det et par ganger underveis med stekesjyen.
  4. Pakk kjøttet inn i folie og deretter et par kjøkkenhåndklær for å holde det lunt mens du tilbereder tilbehøret. Kjøttet kan ev. varmes opp i ovnen rett før servering, før du serverer det i pene skiver.
  5. Del kålen i to på langs, deretter hver av dem i tre like store båter. Fjern hoveddelen av kjernen, men la nok sitte på til at båtene holder seg intakte.
  6. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, hell over et par skjeer med olje og gni dem godt inn.
  7. Finhakk hvitløk og timian, riv osten fint og vend det sammen med salt og pepper i en skål. Tilsett resten av oljen og rør det godt sammen.
  8. Gni blandingen inn i kålbåtene så den kommer godt innunder bladene.
  9. Bak kålen i ovnen sammen med kalkunen på 220 grader til kålen er mør og har fått en fin og gyllen stekeskorpe, 30-40 minutter. Får den for mye farge, dekker du den til med aluminiumsfolie mot slutten av stekingen.
  10. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme og knus dem grovt. Server kålen toppet med nøtter og litt ekstra timian og olje.
  11. Skrubb potetene og skjær dem i 2-3 mm tykke skiver. Plasser dem stående i et viftemønster i en ildfast form.
  12. Rør sammen fløte, melk, finhakket hvitløk, muskat, salt og pepper og hell over potetene.
  13. Dekk til formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 220 grader til potetene er møre, ca. 1 time.
  14. Topp med finrevet ost og stek ferdig uten folie for en gyllen og fin osteskorpe. Avkjøl i minimum 10 minutter så sausen får satt seg.