-
Romtemperér kjøttet og forvarm ovnen til 180 grader.
-
Legg kalkunbrystet i en liten, smurt ildfast form med et steketermometer stukket i den tykkeste delen og stek det til kjernetemperaturen viser 65 grader, ca. 2 timer.
-
Pensle det et par ganger underveis med stekesjyen.
-
Pakk kjøttet inn i folie og deretter et par kjøkkenhåndklær for å holde det lunt mens du tilbereder tilbehøret. Kjøttet kan ev. varmes opp i ovnen rett før servering, før du serverer det i pene skiver.
-
Del kålen i to på langs, deretter hver av dem i tre like store båter. Fjern hoveddelen av kjernen, men la nok sitte på til at båtene holder seg intakte.
-
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, hell over et par skjeer med olje og gni dem godt inn.
-
Finhakk hvitløk og timian, riv osten fint og vend det sammen med salt og pepper i en skål. Tilsett resten av oljen og rør det godt sammen.
-
Gni blandingen inn i kålbåtene så den kommer godt innunder bladene.
-
Bak kålen i ovnen sammen med kalkunen på 220 grader til kålen er mør og har fått en fin og gyllen stekeskorpe, 30-40 minutter. Får den for mye farge, dekker du den til med aluminiumsfolie mot slutten av stekingen.
-
Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme og knus dem grovt. Server kålen toppet med nøtter og litt ekstra timian og olje.
-
Skrubb potetene og skjær dem i 2-3 mm tykke skiver. Plasser dem stående i et viftemønster i en ildfast form.
-
Rør sammen fløte, melk, finhakket hvitløk, muskat, salt og pepper og hell over potetene.
-
Dekk til formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 220 grader til potetene er møre, ca. 1 time.
-
Topp med finrevet ost og stek ferdig uten folie for en gyllen og fin osteskorpe. Avkjøl i minimum 10 minutter så sausen får satt seg.