-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Skrell pastinakkene. Skjær tynne snitt på tvers nedover hver pastinakk – ved
å legge en spisepinne på langs på hver side unngår du å skjære helt gjennom. Legg dem på et stekebrett sammen med kalkunfileten.
-
Smelt smøret og rør inn timianbladene og en god klype salt og pepper. Pensle blandingen over pastinakkene. Dette kan du gjenta et par ganger underveis i stekingen.
-
Hell litt olje over kalkunfileten og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Stek til pastinakkene er gylne og sprø og kalkunens kjernetemperatur er 65 grader.
-
La kalkunen hvile i 15 minutter før du skjærer den i fine skiver.
-
Tin tyttebærene. Skrell og skjær eplet og løken i små terninger.
-
Kok opp vann og sukker og rør om til sukkeret har smeltet. Tilsett resten av ingrediensene, gi det et oppkok og reduser varmen.
-
La blandingen småputre uten lokk under omrøring til chutneyen har tyknet, ca. 20 minutter, og smak til med salt.
-
Rens og skjær sjalottløken i tynne båter på langs.
-
Varm olje i en panne over middels varme. Tilsett smør, løk, sukker og en god klype salt og stek under omrøring til løken har fått litt farge.
-
Skru ned varmen og la løken surre til den er helt myk, ca. 10 minutter.