Kalkunsalat med ovnsbakte småpoteter

Til denne retten må du gjerne bruke rester etter kalkunmiddagen hvis du har.

Ingredienser

Kalkunsalat

  • 1 pk Kalkun lårstek med Provence-krydder, 850 gram
  • 500 g Småpoteter
  • Ca. 2 ss Olivenolje
  • 1 ts Flaksalt
  • 4 stk Egg
  • 400 g Aspargesbønner
  • 2 stk Små hjertesalater
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 pk Romantica-tomater
  • 1 stk Agurk
  • 1 dl Grønne oliven uten sten
  • 3 ss Kapers

Vinaigrette

  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 dl Olivenolje
  • 3 ss Hvitvinseddik
  • 1 ss Dijonsennep
  • 0,5 ss Honning
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Legg kalkunen i en liten ildfast form, med et steketermometer i den tykkeste delen og stek til kalkunens kjernetemperatur er 65 grader, ca. 1 time. La den hvile i 15 minutter.
  3. Legg potetene på et stekebrett, vend dem inn i oljen og strø over flaksalt. Sett brettet inn i ovnen når kalkunen har stekt i ca. 15 minutter. Potetene skal steke til de er myke inni, med en gyllen skorpe, 45- 60 minutter.
  4. Kok eggene i 7 minutter, skyll dem i iskaldt vann, skrell dem og del dem i to.
  5. Fjern stilkene på bønnene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter. Riv opp salaten i grove biter, skjær rødløken i tynne båter, del tomatene i to og skjær agurken i skiver.
  6. Skjær kalkunen i fine skiver og legg alt på et stort serveringsfat i pene grupper. Topp med oliven og kapers, hell over dressingen og avslutt med litt ekstra nykvernet pepper.
  7. Finhakk hvitløken og pisk sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.