Ovnsbakt kalkunfilet med appelsinsmør, couscous og sitrussalat

Denne kalkunmiddagen smaker skikkelig friskt og godt.

Ingredienser

Ovnsbakt kalkunfilet

  • Ca. 900 g Kalkunfilet, romtemperert
  • 1 ts Flaksalt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 stk Appelsin
  • 3 ss Olivenolje
  • 50 g Smør
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 stk Laurbærblader

Couscous

  • 2,5 dl Couscous
  • 1 terning Hønsebuljong
  • 5 dl Vann
  • 5 stk Tørkede aprikoser
  • 1 dl Frisk persille, lett sammenklemt

Sitrussalat

  • 1 stk Sitron
  • 1 ts Honning
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 0,25 ts Flaksalt
  • 0,25 ts Nykvernet pepper
  • 3 stk Appelsiner
  • 2 stk Klementiner
  • 0,5 stk Rødløk
  • 8 stk Dadler
  • 1 dl Pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 130 grader. Tørk godt av kalkunen og gni den inn med olje, salt og pepper.
  2. Brun den raskt i en panne med litt olje over høy varme, ca. 30 sekunder på hver side, før du legger den i en liten ildfast form. Legg i smøret i terninger og klem over saften fra appelsinen.
  3. Gi hvitløksfeddene et hardt slag med hånden mot siden av kniven, fjern skallet og legg dem i sammen med laurbærbladene.
  4. Stek kalkunen i ovnen til kjernetemperaturen måler 65 grader, ca. 1,5 time. Vipp litt på formen et par ganger underveis i stekingen og øs appelsinsmøret over kalkunen med en skje.
  5. Løft kalkunen over på et fat, dekk den til med aluminiumsfolie med noen få knivhull i og la den hvile i 15 minutter før du serverer den i skiver, toppet med stekesjy.
  6. Tilbered couscous etter anvisning på pakken, men tilsett hønsebuljong i kokevannet. Finhakk aprikos og persille og vend inn i den ferdige couscousen og server.
  7. Pisk sammen sitronsaft, olje, salt og pepper i en bolle.
  8. Skrell appelsiner (bruk gjerne en kniv for å fjerne alle de hvite hinnene) og klementiner og skjær dem i tynne skiver på tvers. Fjern eventuelle steiner.
  9. Skjær rødløk i tynne båter og dadler i tynne skiver og vend alt sammen i bollen. Skrell pistasjnøttene og grovhakk dem rett før servering.