Provencekrydret kalkun med rosenkålsalat og kremet pinjekjernedressing

Julemat med smak av Provence.

Over 60 min
Middels
Provencekrydret kalkun med rosenkålsalat og kremet pinjekjernedressing

Slik gjør du

  1. Kalkun

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader.
    2. 2
      Legg kalkunen i en liten ildfast form, med et steketermometer stukket i den tykkeste delen. Hell over litt olje og stek den til kjernetemperaturen er 65 grader. Dette produktet er pakket i stekepose så den kan også puttes rett i ovnen.
    3. 3
      La den hvile i 15 minutter før du skjærer den i tynne skiver til servering.
  2. Rosenkål- og eplesalat

    1. 1
      Skjær bort endene på rosenkålene og snitt dem fint. Skjær rødløken i tynne båter. Skjær eplene i to, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne skiver.
    2. 2
      Legg alt i en stor bolle sammen med tranebærene og klem over sitronsaften. Rett før servering vender du dressingen inn i salaten.
    3. 3
      Topp med osten (skåret i pene flak med en potetskreller), pinjekjerner og basilikumblader.
  3. Pinjekjernedressing

    1. 1
      Bland eddik, fish sauce, sukker og vann i en liten skål.
    2. 2
      Hell pinjekjerner, finhakket hvitløk og halve eddikblandingen i en foodprosessor eller stavmikser og kjør det sammen til en fin puré.
    3. 3
      Tilsett gradvis oljen mens maskinen kjører, deretter resten av eddikblandingen. Dressingen skal nå være kremet og tykk.
    4. 4
      Tilsett mer vann ved behov og smak til med fish sauce dersom du ønsker dressingen saltere.