Ingredienser
Dette trenger du
-
3
dl
fullkornsris
-
2
ss
rapsolje
-
2
fedd
hvitløk
-
0,5
stk
rød chili
-
0,5
stk
squash
-
1
stk
rød paprika
-
1
bunt
asparges
-
1
hel
ferdig grillet kylling
-
1
ts
karri
-
1
ts
paprikapulver
-
2
ss
sesamfrø
-
salt
-
pepper
Chilisaus
-
2
dl
Kesam
-
1
ts
Sambal Oelek
-
1
klype
frisk koriander
Slik gjør du
-
Kok ris etter anvisning på pakken.
Hell litt olje i en stor stekepanne og varm opp. Knus hvitløk med flatsiden av kniven og grovhakk den. Finhakk chili. La chili og hvitløk surre i pannen til det blir mykt. Skjær squash, paprika og asparges i grove biter. Ha det i pannen sammen med hvitløk og chili og la det steke i noen minutter.
-
Del opp kylling i mindre biter og ha i pannen sammen med den ferdig kokte risen. Tilsett sesamfrø og krydder. Når kyllingen er i pannen, stekes alt på en høyere temperatur til det blir en fin farge og sprø konsistens. Smak til med salt og pepper.
-
Bland Kesam med Sambal Oelek til en chilisaus og server til maten. Pynt med frisk koriander.