Kyllingbryst Piccata Milanese med blomkål- & eplesalat

Kylling piccata er en moderne vri på den klassiske italienske retten kalvekjøtt piccata. Etter tradisjonen er kyllingbrystet blitt banket tynt før de blir vendt i mel og stekt raskt i en panne. Dette minimerer steketiden vesentlig.

Ingredienser

  • 4 Kyllingbryst, skinnfri
  • 2 Egg
  • 1,5 dl Parmesan, finrevet
  • 2 dl Strøkavring
  • 1 Salt
  • 1 Pepper
  • 1 Smør og matolje til steking

Salat

  • 0,5 Blomkål
  • 2 Epler, syrlige
  • 1 pose Salat

Vinaigrette

  • 1,5 ss Eplesyltetøy
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ss Sennep
  • 0,5 Sitron, saften

Slik gjør du

  1. Legg håndflaten på kyllingbrystet og del det på langs. Salte og pepre. Visp egg i en bolle. Bland revet parmesanost og strøkavring i en annen bolle. Dypp kyllingen i egg og så i strøkavring-ost blanding. Stek i smør og olje, ca 5-7 minutter på hver side.
  2. Salat: Skjær blomkål og eple så tynt du kan, gjerne med mandolin eller ostehøvel. Ha salaten i en bolle, legg eple og blomkål på toppen.
  3. Vinaigrette: Rør sammen eplesyltetøy, olivenolje, sennep og sitron. Hell over salaten og server. La salaten ligge lagvis, det ser pent ut og så synker den ikke sammen så fort.