Kylling med rotgrønnsaksalat og asiatisk dressing

Kylling mer asiatisk vri.

Ingredienser

Kylling med rotgrønnsaksalat

  • 3-4 kyllingfileter
  • 2 stk rødbeter
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk selleristang
  • 1 ss sesamfø
  • 0,5 stk rød chili, finhakket
  • 1 neve koriander
  • 2 stk lime

Asiatisk dressing

  • 0,5 stk sitron, saft
  • 2 cm ingefær, revet
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 stk rød chili, finhakket
  • 2 ss eplecidereddik
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær alle grønnsakene i tynne staver. Bruk evt en mandolin.
  2. Lag dressingen. Bland sitronsaft, ingefær, olivenolje, soyasaus, chili, eddik, pepper og salt. Vend dressingen inn i salaten.
  3. Stek kyllingfiletene til de er gylne og gjennomstekte. La dem hvile noen minutter.
  4. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne.
  5. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på tallerkenen sammen med salaten. Dryss over finhakket chili, koriander og ristede sesamfrø. Server med lime til.