Rødbet- og chevresalat

Rødbet- og chevresalat med kylling og bringebærvinaigrette er salat med det lille ekstra.

Ingredienser

Kylling

  • 2 stk Kyllingfileter
  • 1 ss Rapsolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Dressing

  • 50 g Kokte rødbeter
  • 1,5 dl Frosne bringebær
  • 1/8 Rødløk
  • 2 ts Honning
  • 0,5 dl Rødvinseddik
  • 4 ss Olivenolje
  • 8 ss Vann
  • Salt og nykvernet pepper

Salat

  • 400 g Kokte rødbeter
  • 1 neve Valnøtter
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 pose Babyleaf
  • 1 pk Chevre, 180 g. Kan sløyfes

Slik gjør du

  1. Gni inn kyllingen med salt og pepper og stek over middels høy varme i litt olje.
  2. La den hvile i 5 minutter før du skjærer den i fine skiver.
  3. Kjør alle ingrediensene sammen til en jevn og fin dressing i en blender. Smak den til med salt og pepper.
  4. Del rødbetene i båter og vend dem inn med halvparten av dressingen.
  5. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels lav varme og grovhakk eller knus dem.
  6. Skjær rødløken i tynne båter, på langs. Vend sammen babyleaf, rødbeter, og rødløk i en stor salatbolle.
  7. Bryt chevren i grove biter med fingrene og legg i.
  8. Topp med resten av dressingen, valnøtter og server sammen med kyllingen.