Grillet aubergine med saltet yoghurt og urtedressing
Spis grillet aubergine som tilbehør eller egen rett. Kjempegodt er det uansett!
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Grillet aubergine
- Skjær auberginene i båter. Strø over salt og la dem hvile i noen minutter for å trekke ut fuktighet.
- Bland yoghurten med salt, finrevet sitronskall og sitronsaft og sett til side.
- Rens chilien og finhakk den sammen med hvitløken i en foodprosessor. Legg i urtene og kjør blandingen sammen til du har en grovhakket miks.
- Tilsett finrevet sitronskall, sitronsaft og olje og kjør det raskt sammen. Smak til med salt og pepper og la dressingen hvile frem til servering.
- Tørk av auberginene med tørkepapir og pensle båtene med olje og en klype salt og pepper.
- Grill båtene i et par minutter på hver side til de har tydelige grillmerker og har myknet. Server dem sammen med yoghurten og urtedressingen.