Grillet aubergine med saltet yoghurt og urtedressing

Spis grillet aubergine som tilbehør eller egen rett. Kjempegodt er det uansett!

40-60 min
Middels
Grillet aubergine med saltet yoghurt og urtedressing

Slik gjør du

  1. Grillet aubergine

    1. 1
      Skjær auberginene i båter. Strø over salt og la dem hvile i noen minutter for å trekke ut fuktighet.
    2. 2
      Bland yoghurten med salt, finrevet sitronskall og sitronsaft og sett til side.
    3. 3
      Rens chilien og finhakk den sammen med hvitløken i en foodprosessor. Legg i urtene og kjør blandingen sammen til du har en grovhakket miks.
    4. 4
      Tilsett finrevet sitronskall, sitronsaft og olje og kjør det raskt sammen. Smak til med salt og pepper og la dressingen hvile frem til servering.
    5. 5
      Tørk av auberginene med tørkepapir og pensle båtene med olje og en klype salt og pepper.
    6. 6
      Grill båtene i et par minutter på hver side til de har tydelige grillmerker og har myknet. Server dem sammen med yoghurten og urtedressingen.

Lignende oppskrifter