Grillet maissalat

Perfekt til sommerens grillmåltider.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 pk ferdigkokte maiskolber
  • 3 stk tomater
  • 1 pk små tomater
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 neve frisk basilikum
  • 0,5 stk rød chili
  • 3 stk lime
  • 1 stk sjalottløk
  • 6 ss olivenolje
  • flaksalt
  • 1 fedd hvitløk

Slik gjør du

  1. Grill maiskolbene til de har fått fine grillmerker og er gjennomvarme. Stikk en gaffel i en ende av en maiskolbe og hold den slik at maisen hviler stående på en fjøl. Skjær av store flak med maiskorn ved å skjære langsmed kolbene. Legg halvparten av maisen i en bolle.
  2. Del de store tomatene i båter og de små i halvmåner og legg dem sammen med maisen. Skjær rødløken i tynne båter. Grovhakk basilikumen, spar litt til dressingen, og ha resten i salaten. Vend sammen.
  3. DRESSING: Legg resten av maiskornene og basilikumen i en blender sammen med chili, limesaft, sjalottløk, olje og en klype salt. Finhakk eller riv hvitløken og kjør det sammen til en jevn og fin dressing.