Ingredienser
Dette trenger du
-
2
pk
ferdigkokte maiskolber
-
3
stk
tomater
-
1
pk
små tomater
-
0,5
stk
rødløk
-
1
neve
frisk basilikum
-
0,5
stk
rød chili
-
3
stk
lime
-
1
stk
sjalottløk
-
6
ss
olivenolje
-
flaksalt
-
1
fedd
hvitløk
Slik gjør du
-
Grill maiskolbene til de har fått fine grillmerker og er gjennomvarme.
Stikk en gaffel i en ende av en maiskolbe og hold den slik at maisen hviler stående på en fjøl. Skjær av store flak med maiskorn ved å skjære langsmed kolbene. Legg halvparten av maisen i en bolle.
-
Del de store tomatene i båter og de små i halvmåner og legg dem sammen med maisen. Skjær rødløken
i tynne båter. Grovhakk basilikumen, spar litt til dressingen, og ha resten
i salaten. Vend sammen.
-
DRESSING: Legg resten av maiskornene og basilikumen i en blender sammen med chili, limesaft, sjalottløk, olje og en klype salt. Finhakk eller riv hvitløken og kjør det sammen til en jevn og fin dressing.