Grillet maissalat

Grillet maissalat

Perfekt til sommerens grillmåltider.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Dette trenger du

  1. Grill maiskolbene til de har fått fine grillmerker og er gjennomvarme. Stikk en gaffel i en ende av en maiskolbe og hold den slik at maisen hviler stående på en fjøl. Skjær av store flak med maiskorn ved å skjære langsmed kolbene. Legg halvparten av maisen i en bolle.
  2. Del de store tomatene i båter og de små i halvmåner og legg dem sammen med maisen. Skjær rødløken i tynne båter. Grovhakk basilikumen, spar litt til dressingen, og ha resten i salaten. Vend sammen.
  3. DRESSING: Legg resten av maiskornene og basilikumen i en blender sammen med chili, limesaft, sjalottløk, olje og en klype salt. Finhakk eller riv hvitløken og kjør det sammen til en jevn og fin dressing.