Julegrøt og riskrem med vanilje og kanelstang

Lag en god porsjon med julegrøt til middag, så har du grunnlaget for en fantastisk dessert i morgen.

40-60 min
Middels
Julegrøt og riskrem med vanilje og kanelstang
Tips!

Gi nissen bakoversveis! Spice opp grøten og riskremen.

Slik gjør du

  1. Julegrøt

    1. 1
      Kok opp risgryn, vann, kanelstang og frøene fra vaniljestangen i en stor gryte til vannet har kokt inn.
    2. 2
      Tilsett melken og kok grøten over svak varme under omrøring til den er passe tykk.
    3. 3
      Fjern kanelstangen og smak til grøten med salt. Server med smørøye, malt kanel og sukker.
  2. Riskrem

    1. 1
      Pisk kremen med sukkeret til den er stiv og rør inn den kokte grøten. Server med syltede klementinfileter.