Ovnsbakt tyrkisk risengrynsgrøt

Lag tyrkisk risengrynsgrøt av julegrøtrestene.

40-60 min
Middels
Ovnsbakt tyrkisk risengrynsgrøt

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader. Rør sammen grøt, 2 dl melk, sukker og vaniljesukker i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme.
    2. 2
      Pisk sammen 1 dl melk og maizena i en bolle til blandingen er jevn og rør den gradvis inn i grøten på middels til høy varme.
    3. 3
      Skru ned til middels varme og la grøten putre i et par minutter til før du heller den over i små ildfaste porsjonsformer.
    4. 4
      Pisk sammen eggeplommen og 2 ss melk. Hell en liten skje med eggeblanding over hver av dessertene og spre det forsiktig utover med baksiden av skjeen til hele er dekket.
    5. 5
      Plasser formene i en langpanne, hell i nok vann til det dekker 1/3 av formene og bak dem i ovnen i ca. 20 minutter til de har fått en fin stekeskorpe.
    6. 6
      Server dem romtempererte eller kalde, toppet med finhakkede pistasjnøtter og finrevet sitronskall.